Motto-ul campaniei candidatului Mihnea Stoica la functia de Decan al Baroului Bucuresti

“(R)evolutie. Schimbare. Respect”

Motto-ul campaniei candidatului Mihnea Stoica la functia de Decan al Baroului Bucuresti

 Bucuresti, 11 mai 2011.

 In varsta de 39 de ani, Dl Mihnea Octavian Stoica si-a inceput ieri campania pentru alegerea sa in functia de decan al Baroului Bucuresti, printr-un interviu acordat unei cunoscute publicatii online de specialitate. “Cred ca este un sezon favorabil candidatilor care urmaresc in premiera acest mandat si care vizeaza schimbarea. Personal, nu as fi candidat daca nu as fi crezut ca am sanse reale in alegeri. Mai mult, cred ca orice candidatura nesustinuta public de o echipa de viitori consilieri este sortita esecului.”, a spus candidatul.

Baroul Bucuresti este nucleul in jurul caruia se afirma si se manifesta profesia de avocat. In prezent, este format dintr-un numar de aproximativ 9.000 de avocati din toate domeniile practicii, atat independenti cat si corporatisti. Pe data de 21 mai, la Sala Palatului va avea loc Adunarea Generala a Baroului, unde vor fi alesi un nou Decan si un nou Consiliu al Baroului.

In prezent consilier, dl Mihnea Stoica propune un program de reformare a Baroului, cu larga sustinere din partea colegilor. „Urmaresc sa redau confraternitatii importanta cuvenita, astfel incat baroul sa constituie cu adevarat un organism colegial.”. Acest deziderat este sustinut de un grup de candidati pentru functiile de consilieri.Propun o echipa noua de consilieri pe care o sustin in mod public, impreuna cu care am convenit asupra unui plan de actiuni. In esenta, noi vom reforma fundamental administrativ si functional structura departamentelor baroului si vrem sa reluam, intr-o abordare contemporana, obiectivele principiale ale avocaturii: conservarea si afirmarea independentei profesiei, autonomia profesiei si evidentierea statutului de partener al justitiei.”, precizeaza Mihnea Stoica.

Echipa este formata din avocati tineri, de succes care garanteaza reformarea intr-un barou modern, integrat in spatiul european si adecvat acestuia, un organism colegial, reorganizat astfel incat sa raspunda curtenitor si in timp real sesizarilor confratilor. La acest program au aderat urmatorii: Cezar Bivolaru, Daniel Caraman, Daniel Fenechiu, George Moloman, Daniela Neagoie, Vasile Nemes, Igor Onuta, Alin Paidiu, Bogdan Radulescu, Gabriel Stoian si Iancu Toader. Echipa il cuprinde si pe domnul Remus Iustinian Burciu, candidatul pe care il sustinem pentru Comisia de disciplina.

Echipa isi face cunoscute programele, obiectivele si intentiile printr-o Declaratie de principii publicata pe site-urile www.alegeriavocati2011.ro si www.mihneastoica.ro , site-uri deschise oricui este interesat in reformarea Baroului si transformarea acestuia intr-un organism cu adevarat profesional, in spiritul secolului 21 si al integrarii europene.

Pentru orice informatii, cereri de interviuri sau invitatii la dezbateri, contactati pe Ingrid Zaarour, coordonator de campanie, la zaarour.ingrid@gmail.com sau la 0752 125 603.

This entry was posted in Comunicate. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* 3 = 21

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>