Vineri, membrii Grupului Reformist s-au intalnit cu colegii lor avocati

Vineri, 13 mai 2011, in sala de conferinta a Hotelului International – situat in imediata vecinatate a Tribunalului Bucuresti, Grupul Reformist a organizat o prezentare a Platformei Comune  ”Reforma Administrativa a Baroului Bucuresti”. Prezentarea Platformei Comune si a obiectivelor individuale complementare ale membrilor Grupului Reformist a fost urmata de o dezbatere publica la care au participat multi dintre colegii nostri interesati. Din cadrul Grupului Reformist au fost prezenti : candidatul nostru pentru demnitatatea de Decan al Baroului Bucureti- Dl. Av. Mihnea Stoica si candidatii la demnitatea de consilier – Dl. Av. Daniel Fenechiu, Dl. Av. Conf. Dr. Vasile Nemes, D-na Av. Daniela Neagoe, Dl. Av Daniel Caraman, Dl. Av. Alin Hubert Paidiu, Dl. Av. Bogdan Radulescu si Dl. Av. Grigore Stoian. Colegii nostrii Av. George Moloman, Av. Cezar Bivolaru si Av. Igor Onuta, nu au putut fi prezenti – lipsa lor nefacand altceva decat sa intareasca unul din principiile nostre “intai avocati, apoi candidati”, insa nu vor lipsi de la urmatoarea dezbatere, care va avea loc marti, 17 mai 2011, intre orele 11.00 si 15.00 in Aula Institutului Bancar Roman, din Str. Negru Voda, Nr. 1-3 ( in vecinatatea Tribunalului Bucuresti), in organizarea lui George Moloman si Daniel Fenechiu.

Detaliile dezbaterii de vineri – inclusiv materialul video – le gasiti pe:

www.alegeriavocati2011.ro
www.mihneastoica.ro
www.danielfenechiu.ro

Posted in Comunicate | Leave a comment

In noaptea alba a muzeelor, Stoica si Caraman lucreaza la proiectul noului Statut al profesiei

Nu este o premiera, noptile albe sunt obisnuite pentru echipa reformista. Sambata, 14 mai. Puteti urmari o scurta dezbatere aici.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Interviu Mihnea Stoica – Money Channel

12 May 2011 – Money Channel

Urmariti interviul cu Mihnea Stoica la Money Channel, difuzat in data de 12 mai. Interviul are 2 parti, le gasiti aici si aici .

Posted in Interviuri | Leave a comment

Mihnea Stoica: Ritmul in care am evoluat, cu viteza de doua obiective per mandat, ma nemultumeste si ma determina sa calific baroul drept inert

12 May 2011 – Avocatnet.ro

AvocatNet.ro: Care sunt motivele ce v-au determinat sa candidati la functia de decan al Baroului Bucuresti?

Av. Mihnea Stoica (foto dreapta): In primul rand, conflictul de opinii sau, hiperpolizand, conflictul intre generatii. Lasand la o parte imprejurarea ca noi, cei tineri, suntem generatia majoritara, cred ca suntem mai potriviti reformarii profesiei si administrarii ei si, categoric, in privinta comunicarii.

Continuare interviu …

Posted in Interviuri | Leave a comment

Mihnea isi invita contracandidatii la o dezbatere publica

Campania curenta este timida, greu vizibila si nepopularizata astfel incat nu va asigura legitimitate viitorului decan, supus indoielilor privind reprezentativitatea sa.
In consecinta, lansez o provocare la dezbatere, deschisa tuturor candidatilor la decan.
Dezbaterea va fi transmisa live inainte de inchiderea campaniei iar inregistrarea ei va fi postata pe site-ul organizator si pe site-ul baroului (sau al domnului decan – nu mi-e clar cui apartine intrucat in prezent ele par a se confunda), libera la descarcare si preluare de alte site-uri.
Precizez ca pot asista moderatorul cu echipamente sau suport tehnic.
Dezbaterea va cuprinde alocutiuni de deschidere, intrebari comune ale moderatorului, intrebari ale candidatilor si ultimul lor cuvant, fiecare dintre acestea fiind pronuntate intr-o ordine distincta, determinata prin tragere la sorti.
Posted in Comunicate | Leave a comment

Motto-ul campaniei candidatului Mihnea Stoica la functia de Decan al Baroului Bucuresti

“(R)evolutie. Schimbare. Respect”

Motto-ul campaniei candidatului Mihnea Stoica la functia de Decan al Baroului Bucuresti

 Bucuresti, 11 mai 2011.

 In varsta de 39 de ani, Dl Mihnea Octavian Stoica si-a inceput ieri campania pentru alegerea sa in functia de decan al Baroului Bucuresti, printr-un interviu acordat unei cunoscute publicatii online de specialitate. “Cred ca este un sezon favorabil candidatilor care urmaresc in premiera acest mandat si care vizeaza schimbarea. Personal, nu as fi candidat daca nu as fi crezut ca am sanse reale in alegeri. Mai mult, cred ca orice candidatura nesustinuta public de o echipa de viitori consilieri este sortita esecului.”, a spus candidatul.

Baroul Bucuresti este nucleul in jurul caruia se afirma si se manifesta profesia de avocat. In prezent, este format dintr-un numar de aproximativ 9.000 de avocati din toate domeniile practicii, atat independenti cat si corporatisti. Pe data de 21 mai, la Sala Palatului va avea loc Adunarea Generala a Baroului, unde vor fi alesi un nou Decan si un nou Consiliu al Baroului.

In prezent consilier, dl Mihnea Stoica propune un program de reformare a Baroului, cu larga sustinere din partea colegilor. „Urmaresc sa redau confraternitatii importanta cuvenita, astfel incat baroul sa constituie cu adevarat un organism colegial.”. Acest deziderat este sustinut de un grup de candidati pentru functiile de consilieri.Propun o echipa noua de consilieri pe care o sustin in mod public, impreuna cu care am convenit asupra unui plan de actiuni. In esenta, noi vom reforma fundamental administrativ si functional structura departamentelor baroului si vrem sa reluam, intr-o abordare contemporana, obiectivele principiale ale avocaturii: conservarea si afirmarea independentei profesiei, autonomia profesiei si evidentierea statutului de partener al justitiei.”, precizeaza Mihnea Stoica.

Echipa este formata din avocati tineri, de succes care garanteaza reformarea intr-un barou modern, integrat in spatiul european si adecvat acestuia, un organism colegial, reorganizat astfel incat sa raspunda curtenitor si in timp real sesizarilor confratilor. La acest program au aderat urmatorii: Cezar Bivolaru, Daniel Caraman, Daniel Fenechiu, George Moloman, Daniela Neagoie, Vasile Nemes, Igor Onuta, Alin Paidiu, Bogdan Radulescu, Gabriel Stoian si Iancu Toader. Echipa il cuprinde si pe domnul Remus Iustinian Burciu, candidatul pe care il sustinem pentru Comisia de disciplina.

Echipa isi face cunoscute programele, obiectivele si intentiile printr-o Declaratie de principii publicata pe site-urile www.alegeriavocati2011.ro si www.mihneastoica.ro , site-uri deschise oricui este interesat in reformarea Baroului si transformarea acestuia intr-un organism cu adevarat profesional, in spiritul secolului 21 si al integrarii europene.

Pentru orice informatii, cereri de interviuri sau invitatii la dezbateri, contactati pe Ingrid Zaarour, coordonator de campanie, la zaarour.ingrid@gmail.com sau la 0752 125 603.

Posted in Comunicate | Leave a comment

George Moloman: „Baroul are nevoie de revigorare, respect si o reforma administrativa puternica.

10 May 2011 – Luju.ro

Grupul de reformatori din care faceti parte are nevoie de un mandat in alb din partea miilor de avocati ai Baroului, pentru a putea detrona nucleul vechi si dur al acestuia. Care sunt atuurile dvs. care considerati ca pot schimba mentalitatea avocatului care va vota in 21 mai?

Continuare interviu …

Posted in Interviuri | Leave a comment

Mihnea Stoica despre un barou modern, integrat in spatiul european

9 May 2011 – Juridice.ro

Andrei Savescu: Cum sunt sedintele Consiliului? De ce credeti ca nu sunt publice sedintele?

Mihnea Stoica: Imprevizibile. Din pacate nu folosesc acest atribut ca sa le promovez, asa cum ar merita pe drept cuvant unele dezbateri sustinute de consilieri cu verb de calibru si verva corespunzatoare. Rolul atributului pe care l-am ales este aceea de a sublinia ca noi, consilierii, trebuia sa asiguram predictibilitate solutiilor pronuntate si nu sunt convins ca ne-a reusit. Factorul determinant in pronuntarea solutiilor antagonice este lipsa publicitatii sedintei.

Continuare interviu …

Posted in Interviuri | Leave a comment